Мебель и интерьер своими руками


Поиск

Реклама

Комментарии
natalli: Да, качественная сантехника - это очень важный выбор. Потому, что от неё зависит не будет ли протече
Сантехника для ванной комнаты

zinav: У меня ремонт закончен, купила все, что планировалось и все такое, как я хотела. В магазинах такой б
Сантехника для ванной комнаты

lana-svetina: Коротко и ясно все написано-мне информация было полезной -ремонт начали, езжу по магазинам и подбира
Сантехника для ванной комнаты

Сметолик: С удовольствием прочитал статью. Хорошо все автор написал про такой вид осветительных приборов. И то
Торшеры в интерьере вашей квартиры или офиса


Войти


Или зарегистрируйтесь

  
Главная » Блог » Садовий центр «Botanic Market» - покупка декоративних та плодових рослин

Садовий центр «Botanic Market» - покупка декоративних та плодових рослин

14:01

Плани на новий сезон складено, насіння закуплено, розсада вже колоситься на підвіконнях і невідворотно наближається довгоочікуваний момент для кожного садівника - час посадки рослин.

І якщо з квітами та овочами, які ми щороку сіємо або саджаємо розсадою, все більш-менш зрозуміло, то не заблукає у величезному асортименті рослин у садових центрах та інтернет каталогах вже не так просто. Тим більше що в інтернеті дуже багато недостовірної інформації, а найчастіше відвертих байок від людей, які в очі не бачили рослин, або тих, яким треба щось продати.

Як же розібратися в цьому морі інформації та не купитися на барвисті фото та обіцянки продавців?

Як правильно вибрати рослини для саду?

1. Вивчіть індивідуальні умови вашого саду

Перед тим як вибрати рослини дуже важливо знати, які умови у вашому конкретному саду: склад і кислотність ґрунту (суглинок, торф, супісь тощо). Існують більш менш докладні карти грунтів і ви можете звіритися з ними. Але ґрунти можуть досить сильно відрізнятися навіть у межах однієї і тієї ж місцевості і навіть однієї ділянки. Тому найнадійніший спосіб – зробити аналіз, який покаже все точно. Замовити декоративнi та плодовi рослини ви можете через магазин Botanic market.

Є ще спосіб визначити кислотність ґрунту – купити в магазині тест смужки на pH.

Досвідчена людина визначить склад ґрунту і на око, а кислотність - по рослинах, що ростуть на ділянці. Наприклад, на кислому ґрунті переважатиме пупавка, щавлі та хвощ, а на лужній - берізки.

Про рослини індикаторів я обов'язково розповім докладно в одній із наступних публікацій. За ними можна визначити не тільки кислотність, а й глибину залягання ґрунтових вод, що призводить до наступного пункту:

Рівень ґрунтових вод, наявність або відсутність водойм, а також середня кількість опадів

Також має значення, чи є на ділянці якісь дерева та чагарники, орієнтація ділянки на всі боки світла, куди падає тінь від будинку, паркану та інших будівель

Мають значення переважаючі вітри, їх сила та напрямок. Чи є на ділянці захищене від вітру місце?

Озброївшись усіма цими знаннями та планом посадок можна вибирати, які саме рослини (види та сорти) ви посадите у своєму саду

Краще, якщо у вас буде повний план ділянки з позначенням існуючих і запланованих будівель, зон, мощення, рослин. І це теж тема для окремої розмови.

2. Вибираємо рослини: види та сорти відповідно до ваших умов

Для цього вирушаємо до місцевого садового центру, до досвідченого садівника або в ландшафтну фірму. Або шукаємо відомості про рослини, що сподобалися в інтернеті: нам потрібно знати - вимоги до грунту, освітлення, водного режиму, морозостійкість, форма і розмір дорослої рослини, тип корової системи, необхідні відстані при посадці. І звіряємо ці дані із параметрами нашої ділянки.

Деякі умови на ділянці, ви, звичайно, можете змінити, для того, щоб вони відповідали вимогам рослини, що сподобалася. Наприклад, зробити дренаж і знизити тим самим рівень ґрунтових вод. Розкислити кислий ґрунт. І підкислити лужну. Поліпшити механічний склад ґрунту. Садити рослини в ями зі спеціально підготовленим ґрунтом.

Деякі заходи обов'язкові (наприклад, розкислення надто кислого ґрунту, якщо ви плануєте вирощувати не верески, гортензії та лохину з брусницею, а плодові або овочеві культури, або поліпшення складу, для дуже важких чи надто легких ґрунтів), інші варто робити тільки як виняток , А деякі умови ви просто не можете змінити: наприклад, орієнтацію по сторонах світла, тому основну масу рослин краще підбирати так, щоб їм підходили і ПОРАВИЛИСЯ умови вашої ділянки. Цим ви заощадите масу сил та коштів.

Дуже важливий параметр вибору: морозостійкість або, скоріше, зимостійкість рослини. У чому різниця між цими двома поняттями?

Морозостійкість – це мінімальна температура, яку може переносити рослина. Її зазвичай вказують в описі виду чи сорту. І на основі цього рекомендують рослину для певних кліматичних зон.



Понравилась статья? Поделитесь с друзьями в соцсети:

Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированніе пользователи.
[ Регистрация | Вход ]


Контакты
Copyright furnipro.info © 2010 - 2024