Мебель и интерьер своими руками


Поиск

Реклама

Комментарии
Celeppo: Ещё бы пруд для купания летом с белугами!
Благоустройство участка

natalli: Да, качественная сантехника - это очень важный выбор. Потому, что от неё зависит не будет ли протече
Сантехника для ванной комнаты

zinav: У меня ремонт закончен, купила все, что планировалось и все такое, как я хотела. В магазинах такой б
Сантехника для ванной комнаты

lana-svetina: Коротко и ясно все написано-мне информация было полезной -ремонт начали, езжу по магазинам и подбира
Сантехника для ванной комнаты


Войти


Или зарегистрируйтесь

  
Главная » Блог » Як підготуватися до зими, щоби бути енергонезалежним

Як підготуватися до зими, щоби бути енергонезалежним

12:02

Фахівці вважають, що українцям не варто зволікати з підготовкою до чергового опалювального сезону. Обстріли енергетичної інфраструктури можуть продовжитися, тому вже зараз необхідно запастися генераторами, які здатні забезпечити житло електроенергією під час блекаутів.

Минулорічний досвід показує, що з настанням холодів ціни на електрогенератори знову злетять, а згодом можна буде зіткнутися з дефіцитом.

Офіційні прогнози: до чого потрібно готуватися українцям

Вони далекі від оптимістичних. В будь-якому разі «Укренерго» вже складає план невідкладних заходів у випадку найгірших сценаріїв. Якщо обстріли будуть тривати, блекаутів не уникнути, бо навіть зараз енергосистема відновлена не повністю — точно не до рівня довоєнного стану. 

Тому вже зараз мешканцям із різних регіонів, а особливо прифронтових, потрібно потурбуватися про те, як пережити прийдешню зиму. Найкращий спосіб не залишатися без світла під час відключень — мати генератор.

Яка зараз ситуація на ринку

Упродовж весни в Україну було завезено достатньо подібної техніки, і замість дефіциту в багатьох продавців сформувалися великі складські запаси. Втім, з наближенням осені вони тануть. У деяких магазинах генераторів ще вистачає, але є й такі, де залишилося зовсім небагато. Дорогі скуповують не так активно, дешеві моделі мають попит.

Тим, хто живе в селах, дещо простіше: багатьох може врятувати звичайна піч. Міським жителям важче, бо є чимало перешкод, щоб використовувати генератор для квартири.

Один із найкращих варіантів — інверторні пристрої, які мають компактні розміри й не дуже гучні, тому їх можна встановлювати на балконі. Можна придбати такий ручний генератор у Алло. Під час вибору звертайте увагу на характеристики: чим більше вихідна потужність, тим вище ціна.

Генератора на 1,2 кВт вистачає для забезпечення оселі світлом та роботи холодильника й LED- телевізора. Якщо потрібно, щоб працював бойлер, доведеться придбати значно потужніший електрогенератор — не менше 7 кВт. Але він буде споживати досить багато пального. Наприклад, 3-кіловатний бензиновий апарат буде спалювати близько літра пального за годину.

Краще подумати про придбання генератора якомога раніше

Ті генератори, що взимку, під час дефіциту, коштували 30–40 тис. грн, сьогодні можна придбати за 15. Коли блекаути припинилися, населення перестало цікавитися подібною технікою, тож ціни знизилися.

Але ближче до осені попит знову почав зростати, і підвищення вартості відбудеться майже напевне. Отже, висновок зрозумілий: якщо є гроші, краще не баритись.

 



Понравилась статья? Поделитесь с друзьями в соцсети:

Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированніе пользователи.
[ Регистрация | Вход ]


Контакты
Copyright furnipro.info © 2010 - 2024