Мебель и интерьер своими руками


Поиск

Реклама

Комментарии
natalli: Да, качественная сантехника - это очень важный выбор. Потому, что от неё зависит не будет ли протече
Сантехника для ванной комнаты

zinav: У меня ремонт закончен, купила все, что планировалось и все такое, как я хотела. В магазинах такой б
Сантехника для ванной комнаты

lana-svetina: Коротко и ясно все написано-мне информация было полезной -ремонт начали, езжу по магазинам и подбира
Сантехника для ванной комнаты

Сметолик: С удовольствием прочитал статью. Хорошо все автор написал про такой вид осветительных приборов. И то
Торшеры в интерьере вашей квартиры или офиса


Войти


Или зарегистрируйтесь

  
Главная » Блог » Як у пансіонатах проводять догляд за лежачими хворими

Як у пансіонатах проводять догляд за лежачими хворими

19:21

Лежачим хворим часто потрібно цілодобовий догляд та медичне спостереження.

Доглядати хворих важко не лише у фізичному та моральному плані — це ще й постійні матеріальні витрати. Тому варто розібратися, куди звертатися за допомогою, якщо в пансіонаті для похилих у Києві лежачий хворий.

Зверніться до поліклініки за місцем проживання

Стан лежачого хворого слід контролювати щодня. Додому до лежачому хворому мають приходити терапевт і профільні лікарі з територіальної поліклініки. Викличте додому дільничного терапевта. Він огляне хворого, призначить лікування та вирішить, якого профільного фахівця запросити додатково.

Додому до лежачому хворому за заявкою терапевта повинні приходити всі вузькі фахівці: невролог, окуліст, отоларинголог (лор), хірург, онколог, уролог, ендокринолог, кардіолог та інші лікарі.

Удома роблять електрокардіограму, беруть аналізи, проводять лікування. Наприклад, за наявності трофічних виразок хірург призначає лікування з обов'язковим відвідуванням хворого на медсестру для виконання перев'язок.

За потреби додому прийде окуліст. Він визначить дефекти зору, підбере лінзи чи випише окуляри, знайде глаукому, катаракту чи відшарування сітківки очей. Невролог може призначити курс лікування з ін'єкціями, проводити які має медсестра з поліклініки.

Якщо терапевт каже, що профільні лікарі додому не приходять – не вірте. Зверніться до заступника головного лікаря поліклініки з лікувальної роботи або керівника та добійтесь, щоб до вас направили вузьких фахівців.

Догляд за лежачим хворим часто сприймається як тягар, що лягає на близьких родичів. Доводиться коригувати свої плани, організувати своє життя як хворому, а й близьким. Багато хто не знає, як правильно організувати допомогу лежачому, як здійснювати ті чи інші заходи та з якими проблемами можна зіткнутися під час надання допомоги. Ми розглянемо основні моменти та розповімо - як правильно організувати догляд за лежачим хворим.

Надання допомоги родичами стає важкою працею, не стільки з фізичного погляду, а скільки з психологічного. Ще вчора людина будувала плани на життя, ходила на роботу і грала з дітьми. А сьогодні він прикутий до ліжка і життя в його очах ніби згасло. Особливо важко усвідомлювати, що хворий зможе більше ходити чи повністю функціонувати. Все його життя – це ліжко та безпорадний стан.

Найчастіше лежачі хворі – жертви обставин. Ніхто в здоровому глузді не захоче бути прикутий до ліжка, можливо, навіть на життя. Основними причинами стійких порушень функціонування організму стають серцево-судинні захворювання, наприклад, інсульт. Лежачий стан хворого можуть спричинити травми хребта та онкологію. За таких порушень людина не може пересуватися і втрачає здатність до самообслуговування. У таких обставинах помічниками стають або родичі, або навчені доглядальниці, які здійснюють догляд за хворим. Якщо ви взяли на себе відповідальність за догляд за лежачим, потрібно знати, з якими проблемами можна зіткнутися в процесі догляду.

Основні ускладнення, спричинені лежачим становищем

У нерухомого хворого порушені рухові функції тіла, нормальне дихання, коректний прийом їжі, збої у виділенні продуктів життєдіяльності, відпочинку та сні. Часто захворювання супроводжуються сильними болями та неможливістю забезпечити власну безпеку. Тому за таких обставин потрібно цілодобовий догляд за пацієнтом, який вимагає повного коригування життя родичів.

Через лежаче положення можуть виникнути ускладнення:

  1. Освіта пролежнів. Виникають через тривале лежання пацієнта в одному положенні та недостатню гігієну тіла. Щоб цього не сталося, необхідно проводити регулярні гігієнічні заходи та здійснювати перевертання лежачого. Крім того, необхідно проводити профілактичні заходи щодо запобігання виникненню пролежнів.
  2. Травмування лежачого хворого внаслідок падіння з ліжка. У домашніх умовах складно забезпечити меблювання, пристосоване під потреби хворого. Це може бути пов'язано з фінансовою стороною питання, оскільки кошти на реабілітацію коштують чималих грошей. Через брак сил і довгого лежання в ліжку, хворі, що лежать, падають на підлогу і отримують травми. Крім того, не маючи професійних навичок, родичі мимоволі травмують хворого під час зміни положення тіла.
  3. Обмеження рухливості суглобів (контрактура). Втрата рухливості суглобів неминуча за неправильного догляду за хворим. Якщо пацієнта укладати неправильно і не підкладати спеціальні подушечки, при зміні положення може відчуватися біль у суглобах та їхня нерухомість.


Понравилась статья? Поделитесь с друзьями в соцсети:

Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированніе пользователи.
[ Регистрация | Вход ]


Контакты
Copyright furnipro.info © 2010 - 2024