Мебель и интерьер своими руками


Поиск

Реклама

Комментарии
natalli: Да, качественная сантехника - это очень важный выбор. Потому, что от неё зависит не будет ли протече
Сантехника для ванной комнаты

zinav: У меня ремонт закончен, купила все, что планировалось и все такое, как я хотела. В магазинах такой б
Сантехника для ванной комнаты

lana-svetina: Коротко и ясно все написано-мне информация было полезной -ремонт начали, езжу по магазинам и подбира
Сантехника для ванной комнаты

Сметолик: С удовольствием прочитал статью. Хорошо все автор написал про такой вид осветительных приборов. И то
Торшеры в интерьере вашей квартиры или офиса


Войти


Или зарегистрируйтесь

  
Главная » Блог » Які функції виконують квадрокоптери

Які функції виконують квадрокоптери

20:14

Безпілотні технології вважаються мало не дивом техніки ХХІ століття, хоча вони з'явилися не сьогодні і не вчора. Однак саме в наш час різні моделі дронів (повітряних і підводних) стали поступово змінювати багато речей в навколишньому світі. Крім військових безпілотниками стали активно користуватися вчені, фахівці різних галузей промисловості, пожежники, поліція, аматори та професіонали у сфері фото- та відеозйомки.

Величезна кількість безпілотників створюється не тільки для професіоналів, а й аматорів. І якщо ви збираєтеся вступити в співтовариство коптероводів, що швидко росте, то напевно хочете побільше дізнатися про те, що являє собою літальний апарат, керований дистанційно, з яких компонентів він складається і для чого вони потрібні машині. Якщо вам потрібні функціональні квадрокоптери в Україні, то їх ви можете на сайті https://dronestore.com.ua/product-category/all-drones/.

Пристрій дрону: огляд для новачків

1. Стандартні пропелери

Стандартні пропелери відповідають за напрямок руху дрона і розташовуються в передній частині літального апарату. Хоча з моменту появи безпілотників для виготовлення пропелерів використовувалися різні матеріали, сьогодні більшість серійних машин отримують пропелери або з пластику, або з композитних матеріалів (вуглеволокна).

Інженери досі працюють над найефективнішою формою пропелерів, щоб забезпечити стабільність польоту, гарне маневрування та стійкість літального апарату до впливу вітру чи інших погодних умов. Пілоту необхідно перед кожним польотом обов'язково перевіряти стан пропелерів, оскільки найменше пошкодження може спричинити аварію чи нестабільний політ. Ось чому рекомендується завжди мати із собою під час польотів запасні пропелери.

2. Пропелери, що штовхають

Пропелери, що штовхають, відповідають за пересування літального апарату в повітрі вперед і назад. Назва пропелерів таки показує принцип їхньої роботи. Тому розташовуються вони в задній частині дрона, адже їх завданням є придушення моментів двигуна дрона, що крутять, під час звичайного польоту коптера, щоб останній рухався або вперед, або назад залежно від команд з пульта управління.

З технологічної точки зору, пропелери, що штовхають, не відрізняються від стандартних. Їх виготовляють із пластику або композитних матеріалів. Вони також можуть мати різні розміри в залежності від моделі дрону, а також мати спеціальний захист, який урятує конструкцію від аварії та захистить людей від випадкового торкання краями гвинтів. Пропелери, що штовхають, також необхідно постійно перевіряти перед польотом на предмет їх загального стану та наявності або відсутності пошкоджень.

3. Безколекторні двигуни

Всі дрони, що виробляються останнім часом, використовують безколекторні двигуни, які вважаються більш ефективними з точки зору продуктивності та експлуатації в порівнянні з колекторними двигунами. У будь-якому типі техніки конструкція двигуна не менш важлива, ніж решта компонентів, адже ефективний двигун не тільки забезпечує відмінне пілотування (у випадку з безпілотником), то скорочує ваші витрати на обслуговування та купівлю додаткового обладнання. Чим потужніший двигун, тим більше триває час автономної роботи дрону та довше його політ. Потужність двигуна також впливає на параметри корисного навантаження, яке може нести дрон: камера та інше обладнання.

Відмінним прикладом є розробка компанією DJI серії своїх дронів промислового призначення: Inspire 1, Inspire 2, серії дронів Matrice та Agras. Звичайно, у DJI у цьому плані теж є конкуренти, які прагнуть випускати літальні апарати з потужними двигунами, проте поки що китайська компанія йде на крок попереду, створюючи не лише потужні, а й економічні, а також малошумні агрегати.

4. Посадкове шасі

Наявність шасі у безпілотника не завжди є обов'язковою. Деякі невеликі моделі сконструйовані таким чином, щоб можна було без проблем приземлитися на нижню панель чи щось на зразок неї. Інші моделі, та його більшість, оснащуються різними варіантами шасі. У когось вони нагадують вертолітні лижі, в інших хитромудрі “ніжки”. Все залежить від конкретної моделі, її призначення та оснащення. Наприклад, безпілотники, що використовуються для повітряної зйомки, а отже, обладнані підвісною камерою, як правило, одержують високе шасі з великим кліренсом. Такими шасі спочатку обладнуються всі моделі DJI Phantom із першої до останньої версії. Високі шасі є і у промислових дронів лінійки Matrice, що також розробляється DJI.

А ось у дронів серії Inspire і Mavic шасі є щось на зразок ніжок, встановлених під двигунами на кінцях "рук" рами. При цьому через низько розташовану камеру шасі Inspire при посадці опускаються нижче, а в польоті трохи піднімаються вгору, покращуючи при цьому огляд камери. У Mavic через особливості розташування камери таке рішення не потрібне, зате у нього шасі складаються разом з "руками" і пропелерами, перетворюючи дрони цієї серії в одні з найбільш компактних і зручних для перевезення.



Понравилась статья? Поделитесь с друзьями в соцсети:

Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированніе пользователи.
[ Регистрация | Вход ]


Контакты
Copyright furnipro.info © 2010 - 2024