Мебель и интерьер своими руками


Поиск

Реклама

Комментарии
Сметолик: С удовольствием прочитал статью. Хорошо все автор написал про такой вид осветительных приборов. И то
Торшеры в интерьере вашей квартиры или офиса

ludposka: Обожаю торшеры. У родителей он был и я себе тоже купила. Торшер -это дополнительный уют и выбрать та
Торшеры в интерьере вашей квартиры или офиса

tarinkova: Очень классная статья по поводу торшеров. Сейчас они снова вернулись в моду и это правильно -такое о
Торшеры в интерьере вашей квартиры или офиса

rivoshi: Я могу посоветовать вам действительно самый надежный вариант, вот тут в
Как скачать 777 казино на ПК и начать играть на деньги?


Войти


Или зарегистрируйтесь

  
Главная » Блог » Дерев'яні ламелі. Властивості та основні переваги

Дерев'яні ламелі. Властивості та основні переваги

02:45

Ламелі для ліжка: що це таке та які краще

Спочатку ламель – це пластина з якогось матеріалу: від латинського lamella – платівка. Технічно ламелі є смужками з одного або декількох тонких шарів будь-якого матеріалу. Під ламелями в меблях розуміються склеєні зі шпону або цілісні пластинки з дерева. Стосовно дна ліжка слово стало популярним нещодавно: у всякому разі, воно увійшло у виданий «Словник нових іноземних слів (кінець XX — початок XXI ст.)» Є. Н. Шагалової у 2010 році. Замовляйте на сайте дерев'яні ламелі.

Трохи історії та біомеханіки

Рішення використовувати ламелі для ліжка – це справді прорив у меблевих технологіях. Колись дно ліжка було суцільним, становило єдиний моноліт із його основою. Потім дно стало окремим елементом конструкції. Найчастіше це були дошки, а теплому кліматі – переплетені ліани і смужки тканини. Гнучке дно допомагало розподіляти вагу тіла біомеханічно правильно: давало можливість лягти так, щоб суглоби та м'язи максимально фізіологічно розслабилися. На жаль, тканина, гілки, ліани, канати з часом розтягувалися, рвалися і спати знову ставало незручно. Пошуки рішень сприяли появі на початку 19 століття пружинного дна. І все-таки це було не те…

Розробка та вдосконалення матеріалів та технологій, розвиток біомеханіки привели до створення ортопедичних матраців, які вимагали не менше ортопедичної основи для них. Суцільне дно не пасувало: не гнучке, не вентильоване, надто тверде, воно обмежувало здатність нових матраців підлаштовуватись під вагу тіла людини. Ідея використання ламелів для ліжка зі шпону була підглянута у німецького виробника FROLI: на цій сімейній фабриці робили ліжко, що амортизує, з пластикових рейок.

Що таке ламелі для ліжка з погляду біомеханіки? Це конструкція з гнучких, але міцних дерев'яних рейок, кожна з яких незалежно від інших реагує на вагу сплячого тіла. Там, де тиск сильніший, ламель пружно згинається, пружинить і не дає масивній частині тіла провалитися. Там, де маса тіла та тиск на рейку невисокі, вона м'яко підтримує тіло. У результаті хребет «спить» відповідно до його фізіологічних вигинів, частини тулуба в будь-якому положенні не провисають і не випирають нагору. Суглоби розслаблені, м'язи не напружені, тіло відпочиває.

 



Понравилась статья? Поделитесь с друзьями в соцсети:

Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированніе пользователи.
[ Регистрация | Вход ]


Контакты
Copyright furnipro.info © 2010 - 2024