Мебель и интерьер своими руками


Поиск

Реклама

Комментарии
natalli: Да, качественная сантехника - это очень важный выбор. Потому, что от неё зависит не будет ли протече
Сантехника для ванной комнаты

zinav: У меня ремонт закончен, купила все, что планировалось и все такое, как я хотела. В магазинах такой б
Сантехника для ванной комнаты

lana-svetina: Коротко и ясно все написано-мне информация было полезной -ремонт начали, езжу по магазинам и подбира
Сантехника для ванной комнаты

Сметолик: С удовольствием прочитал статью. Хорошо все автор написал про такой вид осветительных приборов. И то
Торшеры в интерьере вашей квартиры или офиса


Войти


Или зарегистрируйтесь

  
Главная » Блог » Навіщо потрібні стінові припливні клапани з підігрівом

Навіщо потрібні стінові припливні клапани з підігрівом

22:59

Вважається, що припливний клапан – один із найбільш ефективних та недорогих способів вирішення проблем з вентиляцією. Припливні клапани не споживають енергії, безшумні, займають мало місця. Новобудови часто обладнані припливними клапанами типу КІВ, але найчастіше мешканці скаржаться на те, що вентиляція не працює і в кімнатах, як і раніше, душно. Інша частина новоселів скаржиться на протяг. У чому ж справа? І що слід зробити, щоб налагодити у квартирі комфортний мікроклімат?

Організація вентиляції у багатоквартирних будинках

У 99% випадків під час будівництва багатоповерхових будинків використовується система витяжної вентиляції з природним спонуканням. Повітрообмін здійснюється завдяки різниці температур (і тисків) між вулицею та приміщенням. Свіже повітря надходить через вікна чи двері, спеціальні припливні клапани. Стінові припливні клапани з підігрівом ви можете замовити тут https://heatrecovery.shop/ventilyaciya/pritochnaya-ventilyaciya/stinovi-pryplyvni-klapany-z-pidigrivom.

Раніше під час будівництва багатоквартирних будинків невеликої поверховості застосовувалася технологія, де для кожної квартири прокладали окремі шахти з виведенням на дах. Наразі це вважається нераціональним: для всіх квартир у високому будинку обладнати окремі канали просто неможливо.
Найчастіше застосовується таке рішення:
Кожна квартира приєднується до загальної вентиляційної шахти за допомогою каналів-супутників, які розташовані паралельно.

При такій схемі відпрацьоване повітря виводиться по вертикальних каналах, над покрівлею.

Причини поганої вентиляції

Проблеми з вентиляцією, на жаль, трапляються дуже часто. У малоповерхових будинках погана вентиляція, тому що при маленькій різниці висот слабка тяга.
У високих будинках, зазвичай, досить душно на останніх поверхах. Якщо різниця між квартирою та дахом менше 3 поверхів – витяжна вентиляція працює слабко.

Будинки дуже рідко обладнані системами примусової вентиляції. На жаль, при проектуванні будинків багато факторів не враховуються, чи то за інерцією, чи то через байдуже ставлення до своєї справи.

У старих будинках можуть бути забиті вентиляційні канали. Їх потрібно прочистити, можливо, потяг налагодиться. Крім того, раніше проектувальники покладалися на те, що приплив здійснюватиметься через відкриті кватирки, нещільності та щілини. Згодом люди поступово замінили погано прилеглі дерев'яні вікна на пластикові склопакети і це обернулося проблемою: нове скло відразу покрилося вологою. У найкращому разі — у квартирі стало душніше. Невже це все тому, що пластикові вікна не дихають?

Ні, річ не в цьому. Справа в тому, що старі щілини зникли, вікна сіли щільно і змінився обсяг свіжого повітря, що надходить, тиск у вентиляційній системі став меншим, і без того погана тяга послабшала ще більше.

У новобудовах також часто бувають проблеми з вентиляцією. Іноді з вини забудовника, іноді через перепланування.



Понравилась статья? Поделитесь с друзьями в соцсети:

Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированніе пользователи.
[ Регистрация | Вход ]


Контакты
Copyright furnipro.info © 2010 - 2024