Мебель и интерьер своими руками


Поиск

Реклама

Комментарии
natalli: Да, качественная сантехника - это очень важный выбор. Потому, что от неё зависит не будет ли протече
Сантехника для ванной комнаты

zinav: У меня ремонт закончен, купила все, что планировалось и все такое, как я хотела. В магазинах такой б
Сантехника для ванной комнаты

lana-svetina: Коротко и ясно все написано-мне информация было полезной -ремонт начали, езжу по магазинам и подбира
Сантехника для ванной комнаты

Сметолик: С удовольствием прочитал статью. Хорошо все автор написал про такой вид осветительных приборов. И то
Торшеры в интерьере вашей квартиры или офиса


Войти


Или зарегистрируйтесь

  
Главная » Блог » Види кутових шліфмашин за типом живлення

Види кутових шліфмашин за типом живлення

19:44

Другим за популярністю застосування електроінструментом після дриля стала кутова шліфувальна машина, яку в народі називають болгаркою. Таку назву вона отримала ще з часів Радянського Союзу, коли її постачали лише з Болгарії. Сучасні болгарки поставляються з різних зарубіжних країн, проте часто під зарубіжною маркою відомих брендів пропонують кутові шліфувальні машини, виготовлені в Китаї.

УШМ застосовуються як у домашніх умовах, так і на виробничих підприємствах. Вибір марок шліфувальних машин різних моделей дуже широкий, тому майстру-початківцю важко підібрати відповідну для нього болгарку. За допомогою такого електроінструменту можна різати чи шліфувати різні матеріали: бетон, метал, пластик, камінь тощо. При виборі також необхідно орієнтуватися в оснащенні та функціональності болгарок, їх видах та особливостях. Види кутових шліфмашин за типом живлення ви можете розглянути тут https://ars.ua/instrumenti/elektroinstrument/bolgarki/ та замовити.

Види УШМ

Кутові шліфувальні машини поділяються на побутові та професійні.
Побутові болгарки служать для періодичного застосування, кілька хвилин на день. Для виконання побутових дрібних робіт підходять шліфувальні машини, що мають діаметр дисків від 115 до 150 мм. Найбільш популярною побутовою моделлю є болгарка із диском 125 мм. Для правильного вибору домашньої моделі необхідно визначити завдання, для вирішення яких вона купується, і вид оброблюваних матеріалів.

Професійні УШМ здатні постійно працювати всю робочу зміну або день, оснащені посиленим захистом від шуму, пилу, забезпечені спеціальними системами, що забезпечують безпеку та комфорт працівника. Професійні моделі мають діаметр дисків щонайменше 230 мм. При підборі такого інструменту не слід забувати про розмір його електродвигуна.
Розмір моменту обертання УШМ залежить від діаметра корпусу двигуна, що більше, то потужніше. Це важливий чинник для важких робіт. Тому спочатку дивляться на діаметр корпусу двигуна, а потім на його потужність. Багато виробників вказують на момент обертання в технічних параметрах.

За виглядом та кількістю рукояток УШМ діляться на одноручні та дворучні, оснащені основною та додатковою рукоятками. Друга фіксується на корпусі редуктора. Є деякі особливості щодо використання рукояток.

Одноручні кутові шліфувальні машини

Якщо шліфувальна машина оснащена однією ручкою, то друга рука кладеться на корпус болгарки. Одноручні моделі виготовляють для дисків розміром 115 та 125 мм. Основною їх перевагою є мала довжина, що дає можливість застосовувати їх у важкодоступних місцях. Це часто буває під час кузовних робіт у автосервісі. Недоліком одноручних моделей є те, що їх найважче утримати під час роботи.

Дворучні УШМ

Для великих дисків болгарки виготовляють із двома ручками. За дві рукоятки тримати болгарку набагато безпечніше та зручніше. Перед покупкою шліфувальної машини рекомендується взяти її в руки, і визначитися з найкращим варіантом.

На металевому корпусі редуктора є отвори кріплення для другої рукоятки. Найкращим варіантом буде наявність трьох отворів: зверху та з боків. Основну ручку можна обертати по відношенню до корпусу за трьома позиціями на величину прямого кута. Це створює зручність при користуванні електроінструментом та якість виконуваної роботи.

Віброгасна рукоятка

Під час експлуатації болгарки завжди з'являються вібраційні навантаження. Щоб їх знизити, застосовується рукоятка з ефектом гасіння вібрацій, виготовлена ​​із спеціального антивібраційного матеріалу. Такою рукояткою постачаються не всі болгарки, а лише професійні дорогі моделі.



Понравилась статья? Поделитесь с друзьями в соцсети:

Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированніе пользователи.
[ Регистрация | Вход ]


Контакты
Copyright furnipro.info © 2010 - 2024