Мебель и интерьер своими руками


Поиск

Реклама

Комментарии
Сметолик: С удовольствием прочитал статью. Хорошо все автор написал про такой вид осветительных приборов. И то
Торшеры в интерьере вашей квартиры или офиса

ludposka: Обожаю торшеры. У родителей он был и я себе тоже купила. Торшер -это дополнительный уют и выбрать та
Торшеры в интерьере вашей квартиры или офиса

tarinkova: Очень классная статья по поводу торшеров. Сейчас они снова вернулись в моду и это правильно -такое о
Торшеры в интерьере вашей квартиры или офиса

rivoshi: Я могу посоветовать вам действительно самый надежный вариант, вот тут в
Как скачать 777 казино на ПК и начать играть на деньги?


Войти


Или зарегистрируйтесь

  
Главная » Блог » Встановлення вентиляційного обладнання

Встановлення вентиляційного обладнання

19:36

Встановлення вентиляційного обладнання. Якщо використовується моноблочна вентиляційна установка або якщо можливо згрупувати елементи системи, їх розташовують у вентиляційній камері. Як правило, під камеру виділяють підвал або горище, тому що потрібно забезпечити постійний доступ до вентсистеми для її обслуговування.

Масивні елементи системи необхідно надійно закріпити, щоби від них не виходила вібрація.

Як правило, установку системи вентиляції в приміщенні проводять до початку оздоблювальних робіт - інакше можна пошкодити ремонт.

Пристрій витяжки та припливу. Принцип роботи системи припливної вентиляції: установка забирає повітря з вулиці, розподіляючи його приміщення через систему воздуховодов. Кожна лінія повітроводів веде до окремого приміщення.

Відпрацьоване повітря прагне у витяжний отвір і звідти виходить надвір через вентиляційну шахту. Так як витяжна вентиляція в багатоквартирному будинку часто природного типу, можна виконати монтаж вентиляції в будинку своїми руками. Усі монтажні роботи в основному зводяться до встановлення кухонної витяжки та вентиляторів у санвузлі. Щоб не допустити зворотної тяги із санвузла, варто оснастити витяжні вентилятори зворотними клапанами.

Монтаж вентканалів. Спочатку фахівці позначають та готують місця кріплення повітроводів. Бувають повітропроводи з оцинкованої сталі, алюмінієвої фольги, пластику, склотканини та інших матеріалів. При необхідності для повітроводів роблять отвори в стінах і перекриттях. Потім повітроводи збирають у блоки, які піднімають до місця розміщення.

Є кілька способів з'єднання повітроводів:

  1. Фланцеве. Фланці (плоські деталі з отворами для болтів і шпильок, найчастіше круглої форми) приварюються до кінців повітроводів і приєднуються один до одного кріпленнями.
  2. Зварне. Цей вид з'єднання трудомісткий і непрактичний, тому використовують його вкрай рідко - тільки у разі особливих вимог до герметичності системи вентиляції.
  3. Ніпельне. Використовується, як правило, для труб із круглим перерізом. Ніпелі (металеві трубки з різьбленням на кінцях) припаюють або надягають на кінці повітроводів.
  4. Бандажне. Кінці повітроводів з'єднують бандажом - металевим кільцем, схожим на п'яльця. Бандаж затягують за допомогою болтів та гайок.

При кріпленні повітроводів до стіни монтажна бригада використовує спеціальні елементи кріплення — хомути. Під час встановлення враховують нюанси, зазначені у нормативній документації.

Щоб зробити поворот магістралі або приєднати канали до вентустановки, використовують гнучкі повітроводи. У них великий опір руху повітря, тому їх застосовують лише як допоміжні елементи. Під час монтажу вони мають бути повністю розтягнуті. Також не слід допускати їх провисання.

Встановлення додаткових елементів. До цієї категорії відносяться повітронагрівач, дифузори, дефлектори, повітряні клапани, грати та багато іншого. Як пристрій, що розподіляє повітря по приміщенню, в будинках та офісах частіше використовують звичайні ґрати, а в промисловій вентиляції – дифузори.

Щоб у приміщення потрапляло не тільки свіже, а й чисте повітря, можна вбудувати очисник у канал припливної вентиляції. Наприклад, канальний очищувач-знезаражувач Tion Eco призначений для видалення вірусів та інфекцій, а також для очищення повітря від пилу, алергенів та шкідливих газів за допомогою фільтрів.

Підключення до електромережі. Для безпечної роботи системи збирають шафу керування та автоматики. Автоматизація систем вентиляції дозволяє включати та вимикати обладнання, захищати його від перевантажень та замикань, а також відстежувати параметри мікроклімату за допомогою датчиків. Зазвичай дверцята шафи закриваються на ключ. Усередині – кнопки, перемикачі та індикатори, що регулюють роботу системи. Також усередині шафи має бути розташований акумулятор для безперебійної роботи вентиляції.

Щоб оптимізувати роботу обладнання використовують диспетчеризацію системи вентиляції. Спеціальні контролери відстежують показники роботи вентиляції та повідомляють оператора про можливі несправності.



Понравилась статья? Поделитесь с друзьями в соцсети:

Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированніе пользователи.
[ Регистрация | Вход ]


Контакты
Copyright furnipro.info © 2010 - 2024