|
Глаукома у літніх, хто проходив сучасне лікування?
|
|
| arsen_sidihin | Дата: Пятница, 24.10.2025, 16:41 | Сообщение # 1 |
 Подполковник
Статус: Offline
|
Мама 76 років, діагноз глаукома, лікар прописав очні краплі, але вона постійно забуває їх закапувати. Підкажіть, хто проходив сучасне лікування, яке не потребує щоденних ліків. Чи реально обійтися без крапель, знизити внутрішньоочний тиск і при цьому не мучити очі щоденними процедурами? Мене турбує, що без контролю тиск може різко піднятися і зір постраждає, бо мама не завжди пам’ятає час прийому.
|
| |
| |
| Rennix | Дата: Пятница, 24.10.2025, 16:42 | Сообщение # 2 |
 Подполковник
|
Моя знайома пройшла селективну лазерну трабекулопластику. Лікування коротке, безболісне, допомагає знизити внутрішньоочний тиск без щоденних крапель. Після процедури тиск тримається стабільно кілька місяців, потім дивляться за потребою і повторно роблять сеанс при підвищенні тиску. Для літніх зручніше, бо не треба постійно контролювати краплі і хвилюватися, що пропустять дозу. Лікарі кажуть, що процедура безпечна і не впливає на зір, відновлення швидке.
|
| |
| |
| beketovalim | Дата: Пятница, 24.10.2025, 16:43 | Сообщение # 3 |
 Рядовой
|
Я пройшов таку процедуру минулого року, у мене була первинна глаукома. Зайняло близько 15 хвилин, ніякого болю не відчув. Після процедури тиск перевіряли кілька разів, додаткових крапель не призначали, тільки контрольні обстеження. Результат стабільний, побічних ефектів не було, очі не червоніли, не турбував дискомфорт. Важливо дотримуватися планових оглядів, щоб своєчасно помітити зміни. Для літніх пацієнтів реально полегшує життя, бо забувати краплі вже не страшно, і очі менше втомлюються.
|
| |
| |
| dorenyurist | Дата: Пятница, 24.10.2025, 16:49 | Сообщение # 4 |
 Рядовой
|
Цитата arsen_sidihin (  ) Мама 76 років, діагноз глаукома, лікар прописав очні краплі, але вона постійно забуває їх закапувати. Підкажіть, хто проходив сучасне лікування, яке не потребує щоденних ліків. Чи реально обійтися без крапель, знизити внутрішньоочний тиск і при цьому не мучити очі щоденними процедурами? Мене турбує, що без контролю тиск може різко піднятися і зір постраждає, бо мама не завжди пам’ятає час прийому.
Розглядала кілька варіантів і вирішила уточнити безпосередньо у лікарів. Хто проходив лікування у спеціалізованих клініках в Україні, порадьте, як краще вибрати, на що звертати увагу. Я знайшла центр, де роблять сучасні методи лікування глаукоми наприклад лазерну корекцію трабекули, там описані методи, підходи, консультації. Важливо не тільки вибрати клініку, а ще уточнити досвід лікаря, наявність сучасного обладнання, контроль після процедури, як планують підтримку тиску надалі і чи реально мінімізувати щоденні краплі. Варто дізнатися, які протипоказання, як відновлюється зір, чи потрібні повторні сеанси, скільки часу займає відновлення, чи є ризик ускладнень. Також краще уточнити, чи роблять обстеження перед процедурою і чи є консультації після, щоб коригувати лікування, якщо тиск знову підніметься.
Сообщение отредактировал dorenyurist - Пятница, 24.10.2025, 16:51 |
| |
| |