|
Почав свистіти ремінь на Renault - це критично чи можна їзди
|
|
| sanyakasatkin | Дата: Суббота, Вчера, 21:00 | Сообщение # 1 |
|
Лейтенант
Статус: Offline
|
Почав свистіти ремінь на Renault Megane, особливо коли заводжу зранку або після дощу. Потім звук трохи стихає, але іноді знову з’являється при навантаженні. Думаю, що це або ремінь генератора, або натягувач. Хтось знає, наскільки це критично? Можна ще трохи їздити, чи краще одразу їхати на перевірку, щоб нічого не злетіло в дорозі?
|
| |
| |
| HzBoy | Дата: Суббота, Вчера, 21:00 | Сообщение # 2 |
 Генерал-полковник
|
Якщо свистить тільки на холодну і потім зникає, то швидше за все просто ремінь підслизає, особливо коли вологий. Але це сигнал, що натяг послаблений або сам ремінь підстарів. Я так їздив днів п’ять, поки не замінив, бо вже почав свистіти постійно. Не тягни, бо може провернути і перестане крутити генератор.
|
| |
| |
| Hellibama | Дата: Суббота, Вчера, 21:01 | Сообщение # 3 |
|
Подполковник
|
У мене після подібного свисту ремінь зрештою порвався прямо в дорозі. Добре, що встиг зупинитися, бо від нього зависить зарядка акумулятора. Спочатку теж думав, що не критично, але потім виявилося, що підшипник натягувача заклинив і ремінь його просто з’їв. Краще одразу подивитись, бо може постраждати шків або ролики.
|
| |
| |
| wewilin | Дата: Суббота, Вчера, 21:02 | Сообщение # 4 |
|
Генерал-майор
|
Свист ременя завжди означає, що щось не так із натягом або поверхнею шківа. Може бути мастило, пил, старіння гуми або знос роликів. Якщо ремінь новий, перевір натягувач і підшипники, бо свист часто починається саме через них. Коли звук триває навіть після прогріву, ризик у тому, що ремінь злетить і зупиниться генератор, помпа чи кондиціонер. Не варто чекати, поки він порветься. Найкраще заїхати на перевірку, де піднімуть авто і подивляться натяг і стан роликів. Якщо треба швидко й точно, зверніться на сто рено в Києві https://oiler.pro/ua-ua/sto/sto-dlya-renault/ там перевіряють ремінь, шківи і натягувач за нормами Renault, одразу можуть підтягнути або замінити, якщо знайдуть проблему.
|
| |
| |