Як відбуваються екзамени під час навчання за кордоном?
|
|
pemgoqe | Дата: Пятница, 18.10.2024, 22:10 | Сообщение # 1 |
Рядовой
Статус: Offline
|
Привіт, друзі! У мене виникло питання щодо того, як взагалі відбуваються екзамени та сесії під час навчання за кордоном? Я збираюся подавати документи на навчання в Іспанії, і не зовсім розумію, як там усе організовано. Чи екзамени там проходять так само, як у нас, з письмовими завданнями і тестами, чи можливо є якісь інші формати? Як оцінюється робота під час сесії? І ще цікавить, чи сильно вони тиснуть на студентів під час сесійного періоду? Хочу бути готовим до всього заздалегідь.
|
|
| |
HzBoy | Дата: Пятница, 18.10.2024, 22:13 | Сообщение # 2 |
Генерал-лейтенант
|
Привіт! Можу розповісти, як це було у мене в Нідерландах. Тут екзамени часто проходять у вигляді письмових робіт або проєктів, які треба здавати до кінця семестру. Наприклад, у мене було кілька екзаменів, де треба було підготувати великий проєкт на основі реальних досліджень або кейсів, і лише іноді проводили класичні письмові тести. Але найбільше мені сподобалось, що в багатьох випадках оцінка складається з кількох частин: середній бал за семестрові завдання, участь у проєктах і фінальний іспит. Це зменшує стрес, тому що ти не залежиш тільки від одного екзамену, як це буває в Україні.
|
|
| |
antp111 | Дата: Пятница, 18.10.2024, 22:15 | Сообщение # 3 |
Рядовой
|
Так, екзамени за кордоном можуть суттєво відрізнятися від тих, до яких ми звикли в наших університетах. У багатьох країнах важлива не тільки теорія, а й практичні навички. Крім того, великої уваги надають самостійній роботі студента протягом всього курсу, і оцінки за цей час можуть впливати на фінальний результат. Наприклад, у Великій Британії часто використовують систему заліків за проєкти, презентації, групові роботи, і вони можуть займати до 50% від загальної оцінки.
|
|
| |
misterbicips | Дата: Пятница, 18.10.2024, 22:19 | Сообщение # 4 |
Генерал-лейтенант
|
Освіта за кордоном https://study-roads.com справді надає багато варіантів формату екзаменів та сесій. У країнах, як США чи Канада, часто використовують систему кредитів, де екзамен — це лише частина загальної оцінки. Наприклад, у США екзамени можуть бути розподілені на кілька частин: це тести, письмові роботи, участь у дискусіях на заняттях, а також фінальні проєкти. Окрім цього, у багатьох університетах є можливість отримати додаткові бали за активність на парах або за виконання позапланових завдань. Це допомагає студентам краще розподілити навантаження протягом семестру, а не накопичувати все на один великий іспит.
Сообщение отредактировал misterbicips - Пятница, 18.10.2024, 22:25 |
|
| |