Мебель и интерьер своими руками


Поиск

Реклама

Комментарии
Celeppo: Ещё бы пруд для купания летом с белугами!
Благоустройство участка

natalli: Да, качественная сантехника - это очень важный выбор. Потому, что от неё зависит не будет ли протече
Сантехника для ванной комнаты

zinav: У меня ремонт закончен, купила все, что планировалось и все такое, как я хотела. В магазинах такой б
Сантехника для ванной комнаты

lana-svetina: Коротко и ясно все написано-мне информация было полезной -ремонт начали, езжу по магазинам и подбира
Сантехника для ванной комнаты


Войти


Или зарегистрируйтесь

  
Главная » Блог » Як правильно обрати теплу підлогу під керамічну плитку

Як правильно обрати теплу підлогу під керамічну плитку

10:17

На відміну від паркету, ковролину або ламінату керамічна плитка вважається найхолоднішим підлоговим покриттям. Узимку ходити нею босоніж доволі некомфортно. Потрібно або накрити поверхню килимом, або ж встановити під неї електричну теплу підлогу. Сучасні виробники пропонують доволі потужні системи, які здатні швидко нагріти основу і додатково прогріти повітря в усій кімнаті, забезпечивши комфортне перебування у ній навіть в холодний сезон.

Яка тепла підлога під плитку є найбільш актуальною та як визначитися з усіма характеристиками системи? Ми зібрали кілька корисних рекомендацій від фахівців.

Яка тепла підлога під плитку найкраща?

Сьогодні існує кілька варіантів електричної теплої підлоги, такі як алюмінієві мати, нагрівальні кабелі або інфрачервона плівка. Втім, коли мова заходить про керамічну плитку, перелік цих систем помітно звужується. Найбільш ефективним та таким, що показує високу швидкість і якість нагрівання приміщення, є нагрівальний кабель.

Він відрізняється гнучкістю, що дозволяє спланувати розташування теплої підлоги у приміщеннях з будь-яким, навіть найскладнішим плануванням. А також показниками потужності: вони будуть варіюватися в залежності від типу встановлення та бажаної температури у кімнати.

Для кращого обігріву керамічної плитки обирайте двожильні нагрівальні кабелі.

Визначтеся зі способом встановлення теплої підлоги

Під керамічну плитку тепла підлога може встановлюватися одним з двох методів:

  1. У бетонну стяжку. Доволі бюджетний формат монтажу, який потрібно здійснювати під час капітального ремонту. Кабелі залишатимуться захищеними від сильного навантаження, проте будуть повільніше прогрівати основу. Адже спочатку нагріватимуть шар цементу.
  2. В плитковий клей. Такий монтаж здійснити швидше. Кабель встановлюється на цементну стяжку і обкладається плитковим клеєм. А зверху вже викладається підлогове покриття. Монтаж доволі складний, краще довірити його фахівцям. Однак швидкість нагрівання підлогового покриття помітно скорочується.

Завчасно розрахуйте довжину кабелю

Нагрівальний кабелі і мати не можна підрізати у момент встановлення. Хіба що їхні холодні кінці. Тому потрібно завчасно розпланувати принцип розташування теплої підлоги, уникаючи розміщення її у зонах, де в подальшому будуть знаходитися великогабаритні та важкі меблі, побутова техніка.

При розрахунку довжини системи краще скористатися порадами фахівців і проконсультуватися з працівниками магазину чи спеціалістами з монтажу.

Керамічну плитку можна і потрібно додатково обігрівати. Головна перевага такого підлогового покриття полягає у тому, що воно доволі повільно охолоджується. Отже, навіть після вимкнення нагрівальних кабелів чи матів основа залишається теплою і передає тепло в усю кімнату. Головне правильно визначитися з характеристиками системи, методом встановлення теплої підлоги під керамічну плитку тощо.



Понравилась статья? Поделитесь с друзьями в соцсети:

Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированніе пользователи.
[ Регистрация | Вход ]


Контакты
Copyright furnipro.info © 2010 - 2024