Мебель и интерьер своими руками


Поиск

Реклама

Комментарии
natalli: Да, качественная сантехника - это очень важный выбор. Потому, что от неё зависит не будет ли протече
Сантехника для ванной комнаты

zinav: У меня ремонт закончен, купила все, что планировалось и все такое, как я хотела. В магазинах такой б
Сантехника для ванной комнаты

lana-svetina: Коротко и ясно все написано-мне информация было полезной -ремонт начали, езжу по магазинам и подбира
Сантехника для ванной комнаты

Сметолик: С удовольствием прочитал статью. Хорошо все автор написал про такой вид осветительных приборов. И то
Торшеры в интерьере вашей квартиры или офиса


Войти


Или зарегистрируйтесь

  
Главная » Блог » Корм для шиншил і дегу

Корм для шиншил і дегу

00:17

Шиншили не так давно, але вже міцно, завоювали собі місце серед домашніх вихованців. І якщо раніше цих звірків розводили тільки через цінного хутра, то тепер їх купують і як тварин - компаньйонів і тут постає питання Чим годує шиншилу. Як кішок або собак.

У змісті вони досить невибагливі і в їжі не вибагливий. Список того, що можна їсти шиншилам, ніж годувати шиншилу будинку, досить великий. Це приблизно так само, як годувати домашніх кроликів або інших гризунів. Але на відміну від звичних кроликів або хом'яків, шиншили живуть майже на порядок довше. Чим вигідно відрізняються від багатьох мало живуть вихованців.

Де живуть шиншили

Ці гризуни прибули до нас з далекої Південної Америки. Ще в 20-і роки минулого століття їх адаптували до життя на рівнинах і в домашніх умовах.

А в природі вони живуть в горах, в Андах. Але через те, що свого часу на них багато полювали, чисельність шиншил сильно скоротилася і до сих пір не відновилася. Також сильно звузився і ареал їх проживання в дикій природі. Вони давно занесені в міжнародну Червону книгу і охороняються державою. Але і тепер вважаються дуже рідкісними тваринами.

Чим харчуються шиншили в природних умовах

Шиншили - гризуни. Харчування шиншил залежить від умов, в яких вони живуть в природі. Перш за все, вони харчуються рослинною їжею, тим, що росте в їх рідних високогір'ях. А це трава, злакові та бобові культури (цілком собі дикі екземпляри), мохи, гілки чагарників і т.д. Також шиншили обгризають кору з дерев і навіть кактуси.

Коли годувати шиншилу?

Не треба забувати, що ці звірята - нічні. Так що до вечора їх активність істотно підвищується. Так що і корм треба давати їм ввечері. Причому корм повинен бути свіжий. Зіпсувався корм слід викинути, інакше тварина захворіє. Годує досить один раз в день, вірніше, в вечір. Корм для шиншил і дегу ви можете заказати в магазинi "Petko" тут https://petko.com.ua/korm-dlya-gryzunov/c718/naznachenie-values-dlya-shinshill-i-degu/.

Так само треба міняти воду щодня, вона завжди повинна бути чистою. А ось для купання вода шиншилам не потрібна, від вологи хутро у них моментально намокає. Так що воду вони не люблять і плавати не вміють. А «миються» в природі - в піску або вулканічному попелі. І в клітинних умовах у них повинна бути така ж піщана «ванна». До речі, ось так «митися» піском вони дуже люблять і їм обов'язково потрібно надати цю «послугу», щоб вони були здоровими і задоволеними життям. Пісок допомагає очистити їх шкірку і знімає стрес.

Чим годувати шиншилу в домашніх умовах список:

Перш за все, це корм спеціалізований, для шиншил, концентрований. Це - основа їхнього раціону. Але до основи обов'язково потрібно додавати різні добавки, щоб їжа була різноманітною і збалансованою.

  • Зерна і зернові культури.
  • Різноманітна зелень.
  • Ласощі.

Це - основні складові годівлі цих гризунів. Далі розглянемо докладно всі категорії кормів. Всі складові харчування шиншили однаково важливі, без якого-небудь одного компонента звір може захворіти або загинути, адже самостійно він не може заповнити брак необхідних елементів.



Понравилась статья? Поделитесь с друзьями в соцсети:

Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированніе пользователи.
[ Регистрация | Вход ]


Контакты
Copyright furnipro.info © 2010 - 2024