Мебель и интерьер своими руками


Поиск

Реклама

Комментарии
natalli: Да, качественная сантехника - это очень важный выбор. Потому, что от неё зависит не будет ли протече
Сантехника для ванной комнаты

zinav: У меня ремонт закончен, купила все, что планировалось и все такое, как я хотела. В магазинах такой б
Сантехника для ванной комнаты

lana-svetina: Коротко и ясно все написано-мне информация было полезной -ремонт начали, езжу по магазинам и подбира
Сантехника для ванной комнаты

Сметолик: С удовольствием прочитал статью. Хорошо все автор написал про такой вид осветительных приборов. И то
Торшеры в интерьере вашей квартиры или офиса


Войти


Или зарегистрируйтесь

  
Главная » Блог » Особливості проживання в будинку для людей похилого віку "Турбота про близьких"

Особливості проживання в будинку для людей похилого віку "Турбота про близьких"

21:11

Якщо люди похилого віку залишаються зовсім самотніми або їх діти, що виросли, живуть далеко і не можуть про них піклуватися, стає розумним і актуальним питання, як потрапити в будинок для людей похилого віку. Сьогодні існують приватні пансіонати, де для людей похилого віку створюють найкращі умови. Є й державні установи, де здійснюється догляд за людьми похилого віку, які не можуть обслуговувати себе самі.

Не можна сказати, що умови життя в державному будинку для літніх людей знаходяться на високому рівні. Однак у ньому люди похилого віку будуть забезпечені всім необхідним. І якщо немає іншого виходу, саме тут вони можуть провести решту своїх днів. У цьому випадку, як потрапити до некомерційного будинку для людей похилого віку, можна дізнатися в департаменті праці та соціального захисту.

Зверніться до органів соцзахисту у вашому місті, напишіть заяву та надайте потрібний пакет документів. Зазвичай це паспорт літньої людини, пенсійне посвідчення, медичний поліс та довідка про інвалідність за її наявності. Далі буде зібрано комісію та проведено перевірку. Якщо з'ясується, що у старого немає родичів, і він не може доглядати себе самостійно, він буде визначений в інтернат. Дізнатися про всі особливості проживання в будинку для людей похилого віку "Турбота про близьких" ви можете тут https://pansion-zabota.com.ua/ceny/.

Проблеми будинків для людей похилого віку

Існують труднощі, з якими можна зіткнутися у таких установах. На жаль, інтернет рясніє негативними відгуками починаючи з того, що люди містяться в антисанітарії, закінчуючи повною відсутністю медичної допомоги. Це не залежить від того, в якому інтернаті знаходяться пенсіонери: у приватному чи державному.

Чому вони з'являються? Перші недостатньо контролюються регулюючими органами, а другі виправдовуються невеликим фінансуванням. Тому слід ретельніше обирати місце і попередньо особисто ознайомитися з умовами обраного закладу.

Хто може потрапити до державного будинку для людей похилого віку?

Насамперед комісія звертає увагу на вік заявника. Чоловікові має бути не менше 60 років, а жінці – не менше 55. Також до закладів приймають ветеранів воєн, інвалідів першої та другої груп.

Якщо вам потрібний психоневрологічний пансіонат для людей похилого віку, то сюди можна потрапити, якщо надати довідку про інвалідність першої чи другої групи. Також у таку установу приймають хворих на старечу деменцію.

Щоб призначити догляд за людиною похилого віку, комісія бере до уваги безліч різних факторів, починаючи від вікових особливостей і закінчуючи діагнозом і станом здоров'я.

Що потрібно для оформлення до пансіонату?

Повний пакет документів для державної установи виглядає так:

  1. Заява особисто від пенсіонера/опікуна.
  2. Копія паспорт постояльця (всіх сторінок).
  3. Копія паспорта опікуна.
  4. Посвідчення пенсіонера (якщо воно є).
  5. Витяг з ПФР про вид та розмір пенсії.
  6. СНІЛС, медичний поліс.
  7. Довідка про склад сім'ї.
  8. Свідоцтво про пільги.

Судові рішення про недієздатність:

✔ або про визнання обмежено дієздатним;
✔ про надання опікуна;
✔ про те, що недієздатний потребує психоневрологічної установи.

  1. Довідка про звільнення з ув'язнення.
  2. Право власності.
  3. Договір найму, якщо житло зареєстроване в такий спосіб.
  4. Відомості про доходи пацієнта та його родичів.
  5. Детальний випис з медичної картки з актуальними результатами аналізів та записами огляду лікарів.
  6. У ній вказується ступінь мобільності, висновок психіатра (чи розлади, що потребують спеціальних умов утримання), результати досліджень мокротиння на БК та крові на ВІЛ, свіжа флюорографія. Важливо! Якщо є інвалідність, то має бути прописана програма реабілітації.

Оформлення в державну установу вимагатиме чималих сил та часу. Потрапити до приватного пансіонату легко. Для цього потрібен лише документ, що засвідчує особу, поліс та картку, якщо пацієнт потребує медичної допомоги.

Хто оплачує перебування в будинку для людей похилого віку?

Державні заклади вимагають оплати за свої послуги. Зазвичай кошти віднімаються з пенсії літньої людини таким чином, що 75% йдуть на оплату послуг будинку для людей похилого віку, а 25% видаються старому на руки. Крім того, перебування в установі може оплачуватись близькими родичами та дітьми.

При оформленні в будинок для літніх людей похилого віку, можна сказати, втрачає своє майно. Квартира та інше майно може перейти дітям чи іншим родичам у спадок. Літня людина може продати свою власність пансіонату, щоб сплатити своє перебування там. Також майно може відійти у власність держави.

У приватних будинках для людей похилого віку подібного не відбувається, оскільки ніхто не зможе відібрати житло у пенсіонера без його відома. Багато людей похилого віку здають квартири і так оплачують постійне проживання, якщо не вистачає пенсії. Також допомагають рідні та близькі. Якщо ж постоялець вирішує добровільно передати своє майно пансіонату, це оплатить його повний зміст.



Понравилась статья? Поделитесь с друзьями в соцсети:

Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированніе пользователи.
[ Регистрация | Вход ]


Контакты
Copyright furnipro.info © 2010 - 2024