Мебель и интерьер своими руками


Поиск

Реклама

Комментарии
natalli: Да, качественная сантехника - это очень важный выбор. Потому, что от неё зависит не будет ли протече
Сантехника для ванной комнаты

zinav: У меня ремонт закончен, купила все, что планировалось и все такое, как я хотела. В магазинах такой б
Сантехника для ванной комнаты

lana-svetina: Коротко и ясно все написано-мне информация было полезной -ремонт начали, езжу по магазинам и подбира
Сантехника для ванной комнаты

Сметолик: С удовольствием прочитал статью. Хорошо все автор написал про такой вид осветительных приборов. И то
Торшеры в интерьере вашей квартиры или офиса


Войти


Или зарегистрируйтесь

  
Главная » Блог » Якими перевагами характеризується дистанційне навчання в Україні?

Якими перевагами характеризується дистанційне навчання в Україні?

11:27

Онлайн-освіта зростає – і дуже швидко. Звісно, ​​карантин зіграв свою роль. Але все ж таки тренд на дистанційне навчання з'явився не вчора і він точно не зникне в найближчі роки. Інтернет став важливим учасником освітнього процесу ще на початку 2000-х, а сьогодні рідкісний учитель чи школяр зовсім не використовує технології навчання. Ми спілкуємося з колегами, учнями та їхніми батьками у месенджерах, користуємось електронним журналом, шукаємо додаткові матеріали в інтернеті. Більш детально тут https://obuchan.org.ua.

Цей підхід має переваги і недоліки, і кожен викладач повинен знати їх, щоб уникнути неприємних сюрпризів. У цьому матеріалі ми розглянули плюси та мінуси дистанційного навчання у школі.

Плюси дистанційної освіти

Наразі плюси дистанційного навчання у школі для тисяч учителів зовсім не очевидні. Здається, що дистанційне навчання - це суцільні незручності, загроза дисципліни та успішності. Але це не так: віддалена освіта має масу переваг. Ось деякі з них.

Можливість працювати з кожним учнем індивідуально

Технологія дистанційного викладання допомагає знайти свій підхід до кожного учня. Буває, що боязка дитина соромиться активно працювати в класі, де на неї спрямовані погляди двадцяти однокласників. Але на віддаленні такий тихоня почувається вільніше, ставить вчителеві питання в чаті, успішно виконує завдання. А вчитель може підібрати для таких школярів додаткові завдання, які відповідають їхнім нахилам, щоб підтримати інтерес до навчання. Дистанційне навчання – чудовий шанс познайомитися зі своїми учнями ближче.

Автоматизація рутинних процесів

Простіше кажучи, технології можуть взяти на себе виконання найнуднішої частини роботи вчителя. Наприклад, перевірку домашніх завдань та складання статистики за класом. У середньому використання з автоматичною перевіркою дозволить заощадити щонайменше 1–2 години на день, якщо не більше. Ця система працює дуже просто: вчитель заходить на сайт, вибирає предмет, клас і тему, знаходить відповідне завдання та відправляє посилання учням, а потім просто дивиться на тому самому сайті, як вони впоралися.

Шанс освоїти нові технології

Високий попит на викладачів із досвідом дистанційної роботи – це реальність. Вміння користуватися інтерактивними навчальними платформами, Google Docs, електронними робочими зошитами та сервісами для відеоконференцій підвищує вашу цінність на ринку праці та дає можливість знайти підробіток в онлайн-школі (а таких шкіл багато, вони ростуть і потребують нових кадрів). Але ще цінніші навички організації свого часу, роботи з учнями в дистанційному режимі, вміння контролювати та мотивувати їх на відстані. Якщо ви впораєтеся з цим зараз, до наступного навчального року можете спробувати свої сили у онлайн-репетиторстві.

Ігрові завдання

Дистанційна форма навчання передбачає дуже активне використання цифрових технологій. У тому числі і гейміфікованих завдань: онлайн-ігор, вікторин, інтерактивних завдань на кмітливість. Не забуватимемо, що для будь-якої дитини гра — найприродніший спосіб пізнання світу. Та й старшокласникам такі завдання подобаються більше сухих завдань із підручника. Ігри не тільки роблять навчання захоплюючим — вони допомагають оцінити прогрес та привносять у навчання елемент здорової змагальності. Навчальні ігри не входять до офіційної програми, але ми рекомендуємо вам розбавити ними звичайні завдання. Дитина, яка навчається із задоволенням, досягне більших успіхів, ніж той, хто сумує на заняттях.

Найбільш стабільний темп роботи

Головне, що дає вам дистанційну освіту – це час. Тепер, коли більша частина спілкування з учнями відбувається в месенджерах, у вас з'явилося більше часу, щоб обмірковувати відповіді на їхні запитання. Адже вам необов'язково відповідати негайно, ризикуючи помилитися — ви можете звіритися з довідковою літературою та дати більш вдумливу та докладну відповідь. Це робить відносини педагога та учнів професійнішими, але при цьому і більш невимушеними.



Понравилась статья? Поделитесь с друзьями в соцсети:

Всего комментариев: 1
1 IvanBoich   (21.08.2023 13:33) [Материал]
Мені здається, але переваг у дистанційному навчанні не може бути. Але через війну у нас такі правила, на жаль... Як варіант, можна після закінчення школи поступити до внз закордон. Наприклад, в Польщу. Є цікава та корисна стаття на цю тему https://slavic-center.com.ua/kuda-postupit-posle-11-klassa/ Всім рекомендую прочитати

Добавлять комментарии могут только зарегистрированніе пользователи.
[ Регистрация | Вход ]


Контакты
Copyright furnipro.info © 2010 - 2024